• Home
 • Historie
 • Bedrijf
 • Contact
 • Te Huur Zakelijk
 • Te Huur Particulier
 • Ermelo, Putterweg 3-7

  Maak een afspraak

  Foto's:

  Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7 Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7 Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7 Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7 Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7 Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7 Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7 Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7 Productfoto: Ermelo, Putterweg 3-7

  Omschrijving:


  Omschrijving

  Het plan op deze locatie heeft al een lange geschiedenis, eerst is voor deze plek een kantoorgebouw ontworpen voor een drietal Ermelo'se ondernemers. Nadat dit plan in de laatste fase van de procedure was heeft de provincie gemeend haar goedkeuring te onthouden, dit had voor het overgrote deel te maken met de uitbreiding van de naastgelegen horeca-vestiging. Het plan zoals nu gerealiseerd is, is zowel stedenbouwkundig, als architectonisch volledig nieuw opgezet. Op het terrein, langs de Putterweg naast de 'De Schout van Ermel' (tegenwoordig 'De Boterlap'), staan twee fraaie kastanjebomen, welke wij graag wilden behouden, het gebouw is om die reden in een L-vorm opgezet en zodoende om de bomen heen gesitueerd.
  De parkeervoorziening is voor het overgrote deel op het achterterrein geplaatst.

  Voor de architectuur gold nadrukkelijk de wens van de gemeente Ermelo om op deze markante plek een gebouw te maken met een historiserend karakter, hiertoe hebben wij ons laten inspireren door de oude gebouwen zoals die op Veldwijk zijn gebouwd. Kenmerkend voor deze architectuur uit het begin van de vorige eeuw, zijn de ruime kappen met grote overstekken voorzien van houten gootklossen, dakkapellen met timpaantjes afgedekt met zink. Gevels uitgevoerd in rode steen met gele speklagen, waarbij de trasramen werden gestucadoord en antraciet geschilderd. Terwijl de gevelkozijnen werden uitgevoerd als zogeheten T-kozijnen Deze elementen zijn in het onderhavige project ingebracht en hebben geresulteerd in een fraai kantoorpand welke de sfeer uitademt van begin 1900, gebouwd met de technieken waar we thans over kunnen beschikken. Met het handhaven van de kastanjebomen, blijft een mooi stuk groenvoorziening in de entree van ons dorp gespaard. Om deze reden krijgt het nieuwe kantoor de naam 'Kastanjeborg'.
  DirkJan Veen architekt bna

  Locatie van object:

  Putterweg 3
  3851GA Ermelo
  Nederland
  Bekijk een grote kaart